Google+

13 Şubat 2015 Cuma

Gebelikte Erken Doğum Riski'ne Yol Açan EnTehlikeli Faktör: ENFEKSİYON

Ben şimdilerde gebeliğin son aylarında olan bir anne adayıyım.Sizlerle gebelik ve gebeliğin getirdiği değişiklikler, süreç boyunca yaptığımız hazırlıklar üzerine notlarımı paylaşmak için buradayım :)

Biz anne adayları için oldukça zorlu bir o kadar da keyifli olan bu 9 aylık süreç her ay bünyemizde yeni bir değişimle karşılaştığımız bazen bocaladığımız bazen çok ağlaştığımız
zamanlarla dolu.Şunu bilmelisiniz ki yalnız değilsiniz :) Neredeyse her anne adayı değişik biçimlerle ve zorluklarla mücadele içinde bebeğinin yollarını gözlüyor :)

Bende ilk 4 ayımı mide bulantıları ve uyku halleriyle geçirenlerdenim.Oğlum Kerem Şuan 8.ayında ve 2 aydır
vücudumdaki enfeksiyon sebebiyle erken doğum riskiyle karşı karşıyayız.Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu hakkında çok detaylı bilgiler bulamadığım için size öncelikle bu konudaki tecrübelerim

ve bulduğumuz çözümler hakkında bilgi vermeliyim diye düşündüm.''Böbrek ağrınız mı var?'' ihmal etmeyiniz derim.Çünkü annenin hassaslaşan vücudu enfeksiyon kapmaya çok meyilli ve de çok sık üşüten biriyseniz bu ihtimaller çok fazla.Anne adaylarınında bu enfeksiyondan korkmasının en büyük sebebi erken doğum kasılmalarına yol açmasıdır.

Önerilen antibiyotikler ve istirahatlerle bu dönemi kolaylıkla atlatabilenler olduğu gibi doğuma kadar da bu sıkıntıyla devam
eden gebelikler de mevcut.Bize antibiyotik ve istirahatler de kar etmedi 36.haftamıza kadar yine antibiyotiklere devam edeceğiz.

Sizde böyle bir durum içerisindeyseniz tavsiyem günde 4 litre su içmeniz erken doğum kasılması için de magnezyum takviyesi almanız. Tabi ki bunları doktorunuzla detaylıca konuşmalısınız.

Bizim halk arasında bildiğimiz gibi enfeksiyon sadece kirlilikle alakalı bir şey değil çoğu gebenin gebelikten dolayı karşılaştığı bir durumdur.Tüm anne adaylarına sağlıkla mutlu gebelikler diliyorum.. :)

Elif KURT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder